financiele-ondersteuning-mantelzorger-2024

Financiële ondersteuning mantelzorger 2024

De mantelzorgwaardering 2024 van de gemeente Zoetermeer bestaat ook dit jaar uit een éénmalige financiële ondersteuning van €200 voor mantelzorgers die intensief zorgen voor een naaste. De mantelzorgwaardering 2024 is aan te vragen van 1 april tot en met de landelijke Dag van de Mantelzorg op 10 november aanstaande.

Wie komt in aanmerking voor de mantelzorgwaardering?

Als je een mantelzorger bent van 18 jaar of ouder en onbetaald zorgt voor een partner, vriend, ouder(s), of een ander familielid, kom je in aanmerking. Dit geldt voor situaties waarin de zorg verband houdt met een chronische (psychische) ziekte, verslaving, handicap/beperking, of ouderdom. Bovendien moet je deze zorg langdurig (langer dan 3 maanden aaneengesloten) en intensief (minimaal 8 uur per week) verlenen. Daarnaast moet degene voor wie je zorgt in Zoetermeer wonen.

Hoe vraag je de mantelzorgwaardering aan?

De mantelzorgwaardering dien je ieder jaar opnieuw aan te vragen. Hoe doe je dat? Vul het volledige registratieformulier in via Mantelzorgcentraal. Na het verzenden van je aanvraag ontvang je een automatische bevestiging op het opgegeven e-mailadres. Als je de e-mail niet hebt gezien of ontvangen, controleer dan ook je ongewenste e-mailbox.

Verwerking door Mantelzorgcentraal

Mantelzorgcentraal verwerkt namens de gemeente Zoetermeer de aanvragen voor de mantelzorgwaardering. Na registratie ontvang je van Mantelzorgcentraal regelmatig e-mails over ondersteuningsmogelijkheden voor mantelzorgers in Zoetermeer. Daarnaast ontvang je drie keer per jaar het gratis mantelzorgmagazine MantelKRACHT, met daarin actuele landelijke en gemeentelijke informatie over mantelzorg.

Belangrijk! De aanvraagtermijn loopt van 1 april tot en met 10 november. Na deze periode kan je aanvraag niet meer voor 2024 worden verwerkt. Het bedrag wordt in december door de gemeente Zoetermeer uitgekeerd. Per mantelzorger wordt maximaal één waardering verstrekt.

Hulp nodig bij de aanvraag?

Kom naar het gratis inloopspreekuur!

Benodigde gegevens mantelzorger:

  • voorletters, achternaam, aanhef (dhr/mevr), geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, telefoonnummer, mailadres,
    en bankrekeningnummer, BSN nummer

Benodigde gegevens zorgontvanger:

  • voorletters, naam, aanhef (dhr/mevr) geboortedatum, adres, postcode, woonplaats, BSN nummer