Vraag ’m aan: kindpas en schoolspullenpas 2024

Schoolpas, Kindpas, Zoetermeer

Stichting Leergeld

De Stichting Leergeld helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Nederland. Ze zorgen ervoor dat deze kinderen in Nederland dezelfde kansen hebben als leeftijdsgenoten. Zo helpen ze bijvoorbeeld met schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, sport, muziekles of een verjaardagspakket. Ouders kunnen zo het beste aan hun kind geven, en elk kind kan meedoen!  Voor Zoetermeer kun je terecht bij Leergeld Zuid-Holland Midden

Kindpakket bij Leergeld Zoetermeer

In de gemeente Zoetermeer biedt Leergeld gezinnen met minimale financiële middelen een Kindpakket met onderstaande voorzieningen aan:

 • Fiets
 • Laptop
 • Kindpas
 • Schoolspullenpas
 • Jarige job verjaardagsbox
 • Sport en Cultuur
 • Paardenmaatje
 • Overige ondersteuning

Bij elk van deze voorzieningen gelden voorwaarden op basis van zaken als inkomen, leeftijd, school etc. De Kindpas is een betaalpas, waarmee kleding, jassen, schoenen en leesboekjes gekocht kunnen worden.  De Schoolspullenpas is een betaalpas waarmee schoolspullen zoals schriften, pennen, etuis, tassen en rekenmachines gekocht kunnen worden. U kunt beide passen één keer per kalenderjaar aanvragen.

Kom naar het gratis inloopspreekuur

Wij kunnen u helpen bij het indienen van de aanvraag. Kom daarvoor naar ons gratis inloopspreekuur en neem onderstaande zaken mee.

 • De naam en geboortedatum van de ouder(s) en kind(eren)
 • Adresgegevens
 • Een kopie of foto van de ID-kaart, paspoort of verblijfvergunning waarop de naam en de geboortedatum van het kind zichtbaar is. Een foto van bijvoorbeeld de verzekeringspas, inschrijving van school of geboorteakte is ook toegestaan
 • Een inkomensspecificatie / bijstandsstrook van de ouder(s) die niet ouder is dan 3 maanden
 • Alimentatiegegevens
 • De optelsom van het netto inkomen van de ouder(s)
 • Een bewijs van schulden indien aanwezig
 • Een telefoon of scanner waarmee u foto’s van bovenstaande bewijsstukken kunt maken, zodat u deze kunt bijvoegen in de aanvraag