Huurtoeslag wordt iets hoger

Dienst Toeslagen berekent huurtoeslag 2024 opnieuw

Dienst Toeslagen berekent de huurtoeslag voor 2024 opnieuw. Door een foute koopkrachtberekening hebben mensen met een laag inkomen minder te besteden. De nieuwe berekening trekt dat recht. De huurtoeslag kan hierdoor maximaal € 36,60 per jaar hoger worden.

Iedereen die huurtoeslag ontvangt, krijgt een nieuwe voorschotbeschikking met daarin de verhoging. Deze valt in juni, juli of augustus op de mat. De verhoging van de huurtoeslag geldt ook voor de maanden in 2024 die al zijn geweest. Het extra bedrag betalen wij in 1 keer uit.

Jaarlijkse huurverhoging

In juli verhogen veel verhuurders de huur. Deze huurverhoging neemt de dienst mee in de nieuwe berekening van het voorschot voor de huurtoeslag. Meestal geeft de verhuurder de nieuwe huurprijs door. Het is belangrijk dat u controleert of de nieuwe huurprijs in Mijn Toeslagen staat. Heeft de verhuurder de nieuwe huur niet doorgegeven? Dan moet u dit doorgeven via Mijn Toeslagen.

Kom naar ons gratis inloopspreekuur

Hulp nodig om de wijzigingen correct op Mijn Toeslagen door te voeren? Komt bij ons langs, dan doen we het samen!